Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Anayasalar bütün bireyleri kapsamalıdır

Yayınlanma Tarihi : 16.01.2017 00:00 Bu haber 700 defa okundu

Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Mazman Medya radyolarının canlı yayın konuğu oldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Anayasalar bütün bireyleri kapsamalıdır

Mithat Öztürk’ün sunduğu “Günışığı Gündem” programının konuğu olan Başkan Dönmez, gündeme ilişkin açıklamalar yaparak, yeni anayasa değişikliği teklifiyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

DÜZENLEME GEREKLİ ÖLÇÜTLERE UYMUYOR İSE HUKUK ZARAR GÖRMÜŞ OLUR

Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez programda yaptığı açıklamasında; “Her devletin kuruluşunda bir toplum sözleşmesi olması gerekir o toplum sözleşmesi de devleti kuran temel belgedir. Dolayısıyla Anayasalar varlığını ifade eden birey ve topluluklar için bir güvence metnidir. Anayasasız bir toplum düşünülemez. Ama bu Anayasalar oluşurken de kendi içerisinde barındırdığı bütün unsurları hak sahibi bütün bireyleri kapsamalıdır. Düzenleme gerekli ölçütlere uymuyor ise toplulukları ayrıştırıyor ise esas alınması gereken hukuk ölçütü zarar görmüş olur” dedi.

DEĞİŞİKLİĞİN NEYİ İÇERDİĞİ BİLİNMELİDİR

Başkan Dönmez: “Türkiye’de bir süredir anayasa değişiklik gündemli olan tartışmanın içinde yer alıyoruz. Bu değişiklik Anayasa değişikliğini esas alan yine Türkiye’de var olan Cumhurbaşkanlığının yetkisini Başkanlık sıfatına doğru çeviren bir düzenlemeyi içeriyor.  Tartıştığımız metinler çok kritik çok önemli maddeleri içeriyor. Anayasa değişikliği 15 Temmuz darbe sürecinden sonra biraz daha hızlanarak hayatımızda yol almaya başladı. Görüşmelerin komisyon ve TBMM Kurulunda tamamlamasıyla genel oylama ile hayatımızda olup olmayacağı belli olacak. Toplumda belli yüzdelerle Anayasanın yâda yasal metinlerin değiştirilmesi sayısal çoğunluk esas alınarak yapılması her zaman mümkündür. Fakat oylamadan ve çoğunluktan önce değişikliklerin neyi içerdiği bilinmelidir” diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol