Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Amik ovasının gerçek sahipleri çiftçilerdir

Yayınlanma Tarihi : 07.10.2016 00:00 Bu haber 1194 defa okundu

Amik Ovası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Zubioğlu ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Amik ovasının gerçek sahipleri çiftçilerdir

Antikya Restuarantta gerçekleşen kahvaltılı toplantıya Antakya Ziraat Odası Başkanı Abdulhay Denizli, Reyhanlı Asi Sulama Birliği Kooperatif Başkanı Hüseyin Şahbaz, Hatay Dernekler ve Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber, Reyhanlı Belediyesi eski Başkanı Bülent Bahadırlı, Amir Ovası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

ZUBİOĞLU: AMİK OVASI İNSANI VEFAKAR VE CEFAKARDIR

Amik Ovası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Zubioğlu konuşmasına 15 Temmuz darbe girişi sırasında hayatlarını kaybedenler şehitlere ve yaralananlara acil şifalar dileyerek başladı.

Başkan Zubioğlu aynı zamanda halen devam eden Fırat Kalkanı Operasyonunda şehit düşen asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

Amik Ovasının tarihi bir yer olduğuna dikkat çeken Zubioğlu, "Atalarımızdan, babalarımızdan bizlere kalan bu toprakların gerçek sahipleri bizleriz. Bu anlamda topraklarımıza sahip çıkmalıyız, zaten Amik Ovası insanı vefakar ve cefakardır.

Ticareti farklı bir ülkede yapabilirsiniz ama Amik Ovası insanı olarak bizler bu toprakları bırakıp başka bir yerde çiftçilik yapamayız. Bu toprakların gerçek sahibi bizleriz. Üstümüze mermiler yağarken sınırda nöbet tutan bizleriz, ellerimizde Türk Bayraklarıyla 15 Temmuz gecesi sokaklara çıkan yine bizleriz" diye konuştu.

Başkan Zubioğlu, şu an için çiftçinin Amik Ovasında su sıkıntısı bulunmadığını belirterek, "Çiftçiler olarak susuzluğun ne demek olduğunu en iyi biz anlarız ancak yapılan çalışmalar neticesinde şu an için ovada su sıkıntısı yoktur" şeklinde konuştu.

DENİZLİ: 250 BİN DEKAR ARAZİNİN %90'I SULANABİLİR DURUMDA

Antakya Ziraat Odası Başkanı Abdulhay Denizli'de yaptığı konuşmada 250 bin dekar arazinin %90'ının sulanabilir durumda olduğunu ifade etti.

Ovada bu sene su sıkıntısı çekilmediğini söyleyen Başkan Denizli, "Yapılan bentler ve alınan tedbirler ile 250 bin dekar arazinin sulanabilir durumda. bu da sevindirici" dedi.

ŞAHPAZ: HATAY, GAP KALKINMA BÖLGESİNE DAHİL EDİLMELİ

Sulama Birliği Başkanı Hüseyin Şahpaz da yaptığı konuşmada, Hatay'ın biran önce GAP Kalkınma Bölgesine dahil edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Şahpaz, "Hatay'da bulunan sivil toplum kuruluşları ve basın elele vererek Hatay'ın GAP Kalkınma bölgesine dahil edilmesini sağlamalıyız. Bunu yapabilirsek hem bölgemizde istihdamı arttırmış oluruz hem de birçok sektöre kazanç elde etmiş oluruz. Hatay artık üvey evlat olmaktan çıkarılıp öz evlat olması için hepimiz çabalamalıyız" görüşünü dile getirdi.

TAŞÇIOĞLU: HATAY İÇİN HERKESİN BİRAN ÖNCE ELE VEREREK, BİRLİK OLMASI GEREK

Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu'da yaptığı konuşmada, Hatay için herkesin biran önce ele vererek, birlik olması gerektiğini söyledi.

Başkan Taşçıoğlu, "Hatay'ın acil olarak kalkınma planına dahil edilmeli. Hatay birlik ve beraberlik içerisinde olursa ilin tüm sorunları konusunda güç birliği sağlanır ve sorunların aşılması sağlanır. Öncelikle bir ve beraberliğimizi tam anlamıyla sağlamalıyız. Bunu beceremezsek ilerleyemeyiz. 20 yıl önce konuştuğumuzu bugün yine konuşuyor ise bunu başaramamışız demektir. Bu bağlamda Hatay olarak yol haritamızı belirlemeli ona göre ilerlemeliyiz" dedi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol