Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Amacımız Temiz Bir Defne Için Sesimizi Duyurmak!

Yayınlanma Tarihi : 16.09.2024 04:44 Bu haber 102 defa okundu

Defne Gönüllüsü ve Defne ilçesi sorun ve öneriler grubu moderatörü Onur Aslanyürek, amaçlarının belediyenin işini yapmak olmadığını belirterek, “Yaşadığımız çevrenin önemini, temiz bir çevre bilincini aşılarsak bugün olduğu gibi uygulamalı gösterirsek ve anlatırsak güzel bir adım atmış oluruz” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Amacımız Temiz Bir Defne Için Sesimizi Duyurmak!

Aslanyürek, Harbiye Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, "Temiz bir Defne” için herkesin üzerine düşen sorumluluğu getirmesi gerektiğini söyledi.Amacımız Temiz Bir Defne Için Sesimizi Duyurmak!

Onur Aslanyürek, amaçlarının belediyenin işini yapmak olmadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: Amacımız Temiz Bir Defne Için Sesimizi Duyurmak!

“Sokak sokak dolaşıp tüm ilçenin çöplerini toplamak işimiz de değil ve böyle bir amacımız yok bunun farkındayız hepimiz. Ama yıllardır olduğu gibi 21.yüzyılda da bizi bu hale getiren ve bu halde bırakan yöneticilere sesimizi duyurmaktır amaçlarımızdan birincisi. İkincisi ise biliyoruz ki eğitim ailede başlar ve okullarda devam eder. Bizler çocuklarımıza yaşadığı çevrenin önemini, temiz bir çevre bilincini aşılarsak bugün olduğu gibi uygulamalı gösterirsek ve anlatırsak güzel bir adım atmış oluruz. Örnek verecek olursak parkta çekirdek çitleyen ve yere atan vatandaşı uyaralım. Elindeki pet veya teneke şişesini yere bırakanları uyaralım. Yetkililer size sesleniyoruz bir kural çerçevesinde veya takip sistemi ile çevreyi kirletenleri tespit edin lütfen caydırıcı cezalar uygulayın. Amacımız Temiz Bir Defne Için Sesimizi Duyurmak!

DEFNELİLER BİRBİRİNE SELAM VERMEYİ BIRAKIN DÜŞMAN GİBİ DAVRANMAYA BAŞLADILARAmacımız Temiz Bir Defne Için Sesimizi Duyurmak!

Üçüncü amacımız ise son zamanlara da özellikle deprem sonrası Defneliler birbirlerine selam vermeyi bırakın düşman gibi davranmaya başladılar. Bizler bu hale ne zaman geldik bizim geleneklerimizde böyle şeyler olmazdı. Sosyal ilişkiler son derece kopmuş durumda. Bu iletişimsizliği böyle veya buna benzer kültürel etkinlikler düzenleyerek ilişkilerimizi güçlendirelim el ele verelim. Son olarak saygıdeğer hocalarım sevgili çocuklar ve sevgili gençler duyarlı Defneliler bizim başka ilçemiz yok bu etkinlikle başlayarak çevremizi sevelim, temiz tutalım, tutmayanı uyaralım. Çevremize sahip çıkalım. Herkes elini taşın altına koysun lütfen. Herkes evinin önünü temizlesin vatandaş olarak sorumluluklarımızı yerine getirelim. Emin olun bu başlangıç bile çok ilerlememize öncülük edecektir.”

Aslanyürek’in ardından Mahalle Muhtarı İlker Aşkar da konuşma yaptı ve etkinliğin önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan gönüllü Defneliler, çevre temizliği yaparak, örnek bir uygulamaya imza attılar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol