Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Akın ile Seren ödülünü aldı

Yayınlanma Tarihi : 16.05.2016 00:00 Bu haber 933 defa okundu

Hataylı gazeteciler Akın Bodur ve Seren Güllü Dağdelen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Tarafından Kazandıkları Haber Ödülünü Aldılar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Akın ile Seren ödülünü aldı

Yerel medyayı desteklemeyi sürdüren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile birlikte düzenlediği 2015 Yerel Medya Ödülleri geçtiğimiz hafta sonu Taksim Nippon Otel’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung (KAS) 18 yıldır birlikte düzenlediği Yerel Medya Ödülleri geçtiğimiz hafta sonu Taksim Nippon Otel’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Tören, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Konrad Adenauer Stiftung Türkiye temsilcisi Dr. Colin Durkop’un açılış konuşmalarıyla başladı.

USTA İSİMLER BELİRLEDİ

Seçici kurul; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Konrad Adenauer Stiftung Proje Yöneticisi Bekir Öncel, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Bolu Temsilcisi Hüseyin Aykan, DHA İstihbarat Şefi Hasan Erşan, Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Ercan Arslan ve Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt’un katılımıyla toplandı. Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Mehmet Sağnak ve Zaman Gazetesi Grafik Tasarım Şefi Şemsi Açıkgöz ise oylarını elektronik posta ile gönderdiler. Seçici kurulda Başkanlığa Turgay Olcayto, yazmanlığı Sibel Güneş oybirliği ile seçildi.

Seçici Kurul, yaptığı değerlendirme ile haber, fotoğraf ve sayfa düzeni dallarındaki ödülleri şu şekilde belirlendi:

HABER ÖDÜLÜ AKIN BODUR’UN

Akın Bodur’un Hatay’da yayınlanan Ses Gazetesi’nin 31 Aralık 2015 tarihli sayısında yer alan “Antik kentin üzerinde otel” başlıklı haberi “Tarihe yönelik erozyonu tüm boyutuyla anlatılması” nedeniyle haber dalında ödüle değer görüldü.

SEREN GÜLLÜ DAĞDELEN HABERİ ÖVGÜ’YE DEĞER BULUNDU

Hatay’da yayın yapan Medya Hatay Gazetesinden Seren Güllü Dağdelen’in 31 Aralık 2015 tarihte yayınlanan “Savaşın Kadınları” başlıklı haberi “Bölgede savaştan en çok etkilenen kadınların öyküsün dile getirmesi” nedeniyle övgüye değer bulundu.

YÖRENİN TANITIMI AÇISINDAN ÖNEMLİDİR

Seren Güllü Dağdelen konuşmasında yerel medyanın önemine vurgu yaptı. Seren Gülü Dağdelen: “Bu önemli programda ödül almak gurur verici. Ben konuşmam da izninizle yerel medyanın önemine değinmek istiyorum. Yerel basın bir bölgenin ya da yörenin tanıtımı açısında önemli bir iletişim aracıdır.  Yerel mecralar yerel kamuoyunun bilinçlenmesinde önemli bir potansiyele sahiptir.  Sokakların gözü kulağı yerel medyadır. Bana bu ödülü layık gören başta TGC’ye teşekkür ederim. Bir teşekkürü de Gazetemiz İmtiyaz Sahibi İlyas Bayraktara ve daima yanımda olan eşim Recep Dağdelen’e sonsuz teşekkür ederim. Herkese sevgi ve saygılarımı sunarım.”dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol