Hatay Mahalli Haber
MENÜ

AK Parti Gözüne Hatay’ı Kestirdi!

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2023 13:30 Bu haber 234 defa okundu

AJANS 369 Genel Yayın Yönetmeni Murat Bayar’ın kaleminden Hatay seçimi

Paylaş Paylaş Paylaş
AK Parti Gözüne Hatay’ı Kestirdi! İstanbul adayını halen açıklayamayan AK Parti, gözüne Hatay'ı kestirdi! Hatay için adı geçen isim, İBB Başkanlığı ile anılan Murat Kurum!

Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler, ekonomi yönetimine kadar etkisini gösterecek çok önemli bir süreç. CHP 2024 yerel seçimlerinde, başarılı olur ise Ekrem İmamoğlu partideki mutlak hâkimiyetini ilan etmiş olacak. AK Parti kaybederse, başta ekonomi yönetimi olmak üzere tüm taşlar yerinden oynayacak!

İMAMOĞLU’NUN TEK KAYBI SARIYER OLMAZ!

İmamoğlu, ciddi bir sınav veriyor. Salt kendisine bağlı diye, Sarıyer gibi kritik bölgelerde mevcut başkanlar yerine farklı isimlere başvurursa, kaybının Sarıyer ile sınırlı kalmayacağının da farkında!  

Sarıyer’in CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç’in seçim sınırlarında partiler üstü bir algısı var. Bölgede geçmişte yaptığım mahalle bazlı çalışmalarda genel seçimlerde tercihini Erdoğan’dan yapan isimler, iş yerel seçimlere gelince, “Şükrü Genç” diyebiliyordu! Sonucu pamuk ipliğine bağlı Sarıyer’de macera aramak hüsranla sonuçlanabilir!

AK Parti, 2019’dan bu yana artık diline pelesenk olan İstanbul’da gönlüne uygun bir ismi halen açıklayamazken, gözünü CHP’nin kalelerinden Hatay’a kestirdi!

MURAT KURUM’UN ADI HATAY İLE ANILIYOR!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için adı geçen Eski Bakan Murat Kurum’un adı bugünlerde, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için anılıyor.

6 Şubat 2023’te yaşanan deprem afetinde en ağır hasarı alan Hatay’ın imarı için, “TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı deneyimli bir isimden daha iyi biri isim olabilir mi?”

HATAY YA KAZANILACAK YA KAZANILACAK!..

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hatay Büyükşehir için tüm imkânları seferber edeceği belirtiliyor.

Hatay’ın önde gelen gazetecileri Akın Bodur, Mithat Kalaycıoğlu ile yerel seçimleri konuşuyoruz.

Kalaycıoğlu, bakanlık da yapmış, ancak memleketi Hatay’da “Ali Dibo’cu” (devlet imkânlarını yakınlarına peşkeş çeken) olarak nitelendirilen Sadullah Ergin ile Dr. Lütfü Savaş’ın ayrıtını şöyle belirtiyor.

-2014’te Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Sadullah Ergin Adalet Bakanlığı’ndan istifa edip aday gösterilmiş, ancak seçimi kazanan Dr. Savaş olmuştu-

Ergin, kutuplaştırıcı, Dr. Savaş ise kucaklayıcı bir seçim programı geçirmişti. Alevi kesimin de olurunu alan Savaş haklı olarak ipi göğüsledi. Başkanlığında da kapısını her kesime açık tuttu!”

29 gazetecilik ödülü sahibi Akın Bodur, belli eleştiriler olsa da, Savaş’ın Hatay için en güçlü aday olduğu konusunu ittifakla anlatıyor.

“2009 ile 2014 arasında beş yıl Antakya Belediye Başkanlığı’ndan sonra, 2014’ten bu yana 10 yılda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi yapan Savaş’ın gitmediği sokak, cadde yok. 15 yılda Savaş’ın ziyaretlerini, kente katkılarını, rakibine 3 ayda yaptırabilir misiniz?”

Bodur, AK Parti’nin kendi partilisi bir isimle başaramayacağı bazı konularda, stratejik olarak yine Savaş’ın başkanlığına sessiz kalmış olabileceğini de öngörüyor.

Gazeteci Mehmet Yaşar Durukan, Lütfü Savaş’ın kazanmak için CHP’nin tek şansı olduğunu ifade ediyor.

BIRAKIN BAKANI KARŞISINA CUMHURBAŞKANINI KOYUN SAVAŞ KAZANIR!

Kalaycıoğlu, 15 yıllık süreçte, Hatay’ın tüm kılcallarına nüfuz eden Dr. Savaş’ın karşısına bırakın eski bakan adayını, Cumhurbaşkanı Erdoğan aday gösterilse, yine Savaş’ın kazanacağını ifade ediyor.

Mart 2024 Yerel Seçimleri, sadece İmamoğlu için değil, Erdoğan içinde hayati!

Erdoğan cephesinde İstanbul gibi Hatay’da da seçimlerin kazanılabilmesi için ışıklar açık tutuluyor!

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol