Hatay Mahalli Haber
MENÜ

AHRAZOĞLU MAZMAN MEDYADA

Yayınlanma Tarihi : 11.04.2016 00:00 Bu haber 990 defa okundu

Mhp Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu ile MHP Hatay İl Kadın Komisyonları Başkanı Dilek Demirdöven Mazman Medya Yönetim Kurulu Başkanımız Nihat Mazmanoğlu’nu ziyaret etti.  Milletvekili Ahrazoğlu, gerçekleştirilen ziyarette gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
AHRAZOĞLU MAZMAN MEDYADA

ÜST KURUL KARARI İLE YARGITAY’A MÜRACAAT EDİLECEK

Milletvekili Ahrazoğlu, yapılacak kurultayla ilgili olarak gündemdeki yerini koruyan dava hakkındaki soruya, “Bu partinin bir genel başkanı, başkanlık divanı ve merkez yürütme kurulu var. Üst kurul bir karar aldı. Alınan karar partinin kongre süreciyle ilgiliydi. 2018 gibi bir tarihte genel seçime gidilmesi yönünde bir gidişat söz konusu. Partimizin tüzüğü, hukuki yapısı itibariyle birilerinin topladığı imzalar ardından hukuki süreç başlatıldı. Nihayetinde tüzükler kayyuma teslim edildi. Karşı taraf hukuki sürecini kullanabiliyor ardından Yargıtay’a müracaat edilecek ve hukuki süreç başlamış olacak.” Dedi.

TORBA YASA DEĞİL, ÇORBA YASA!

Hatay milletvekili Ahrazoğlu torba yasayla ilgili olarak, Tasarıyla yapılmak istenen düzenlemenin 2918 sayılı Kanun'un ruhuna ve hükmüne de açıkça aykırı olduğunu belirtti. Ahrazoğlu: “5'inci maddeye eklenmek istenen hususlar tazminat hesaplama ilkeleri doğrultusunda genel ilkelere aykırılık teşkil etmektedir. Bu düzenleme özellikle şoför esnafını mağdur edecek, taksi ve dolmuş plakalarının haczine sebebiyet verecektir. İnsan yerine sigorta şirketlerinin kâr marjını esas alan bu düzenleme hem adil değildir hem de Anayasa'ya aykırıdır. AKP Hükûmeti bu maddelerin gerekçesi olarak sigorta şirketlerinin zarar etmeye başlamasını ve buna bağlı olarak geçen yıldan bu yana sigorta primlerindeki artışı göstermektedir. Amaç, sigorta sisteminin sağlıklı, rekabetçi bir şekilde işlemesini sağlamak ise öncelikle sağlıklı denetim sistemi etkin bir şekilde işletilmeli, devlet, mağdur olan vatandaşların tazminatlarını azaltmak yerine bu primlerden yaptığı kesintilerden vazgeçmelidir. Bu kapsamda yüzde 5'lik Banka Sigorta ve Muamele Vergisi, yüzde 5 Trafik Hizmetleri Geliştirme Fonu kesintisi, yüzde 10'luk trafik kazalarında tedavi giderleri kesintisi, yüzde 2'lik güvence hesabı kesintisi yani toplamda yüzde 22'lik kesintiyi makul seviyelere indirmeleri gerekir.” Diye konuştu.

KARDEŞLİK ORTAMININ BOZULABİLECEĞİ ENDİŞESİ İÇERİSİNDEYİZ

Ahrazoğlu: “Hatayla ilgili yol, sulama, tarım, ekonomi konusundaki problemleri mecliste dile getiriyoruz. Esnafımızın sorunlarına değinmek bizim en öncelikli görevimizdir. Hatay’ın bitmeyen birçok projesi var. Komşu ülke Suriye’de yaşanan kirli savaşın olumsuz sonuçlarını Hatay ili ciddi manada hissediyor. Savaşı bire bir hisseden tek il Hatay’dır. Hatay’da ne yazık ki 4 yıldan bu yana üretim başta olmak üzere güvenlik, ekonomi, sağlık, eğitim ve aklınıza gelebilecek diğer alanlarda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Hatay’da farklı dine, farklı mezheplere, farklı görüş ve düşüncelere mensup insanlar yüzyıllardır kardeşlik ortamı içinde yaşıyor. Son dönemlerde bu güzelliğin bozulabileceği endişesi hâkim. Hatay’da insanlar artık mutlu değiller.” ifadesinde bulundu.

YENİ İŞ KANUNUYLA İLGİLİ SÖZLEŞMELER 3 YILA UZATILDI

Hatay milletvekili Ahrazoğlu son olarak, “Taşeron işçilerimizin %100 kadroya alımıyla ilgili teklifimiz var. İş kanunuyla ilgili yeni maddeler gündemde. Yeni iş kanunuyla ilgili sözleşmeler 3 yıla uzatıldı. Taşeron firmaları yoluyla 20 bine yakın işçi zorluk yaşamaktadır. Bu durumların düzeltilmesi yönünde verdiğimiz teklif sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız.” Şeklinde konuştu.

HATAY ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇMEKTEDİR

Ziyaret sonunda Mazman Medya Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Mazmanoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hatay’ın zor bir süreçten geçtiğini fakat yaşanılan olumsuz algıların en kısa sürede son bulmasını umut ettiklerini ifade etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol