Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Ağır Tonajlı Araçlara, Bayramda Trafik Kısıtlaması

Yayınlanma Tarihi : 16.06.2024 09:48 Bu haber 51 defa okundu

İçişleri Bakanlığı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı’na ilişkin trafik tedbirlerini valiliklere gönderdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Ağır Tonajlı Araçlara, Bayramda Trafik Kısıtlaması

Bakanlık genelgesi kapsamında Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, 2024 Kurban Bayramı tatili ile okulların kapanmasının aynı döneme rastlaması nedeniyle oluşabilecek trafik yoğunluğunun en aza indirilmesi amacıyla alınan tedbir kapsamında, kamyon, çekici, TIR vb. ağır tonajlı araçların, 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 06:00’dan itibaren 16 Haziran 2024 Pazar günü saat 05:00’a kadar D-100 Karayolu, O-7 (Kuzey Marmara), O- 3 (TEM) ve tüm bağlantı yolları ile İstanbul’un doğu çıkış yönünde seyretmesine müsaade edilmeyeceği belirtildi.

Genelgede ayrıca, tedarik süreçlerinin aksamaması için; yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta/süreli yayın, kurbanlık ile akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde istisnai olarak seyirlerine izin verileceği belirtildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol