Antakya Çevre Koruma Derneği (AÇKD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Karasu, Çevre Komisyonu’nda kabul edilen İklim Kanunu taslağına sert tepki gösterdi. Karasu, taslağın aynı hızla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) de geçme ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, "Bu yasa doğayı sermayeye açacak, şirketlerin çıkarlarını koruyacak ve iklim adaletini gözetmeyen bir düzenlemedir" dedi.

-"Doğa Pazarlık Konusu Olamaz"-
Karasu, iklim politikalarının doğa ve toplum yerine ticari çıkarları gözeterek şekillendirildiğini vurguladı. Kanun taslağının; derelerin kurutulmasına, tarım arazilerinin yok olmasına, ormansızlaşmaya ve hava kirliliğine sebep olacağını ifade eden Karasu, "Yaban hayatı yok edecek bu düzenlemeye karşı çıkıyoruz" dedi.
-Afetlere Karşı Önlem Yok-
AÇKD Başkanı, taslakta iklim krizine neden olan tarım, enerji, sanayi ve madencilik politikalarına yönelik herhangi bir değişiklik öngörülmediğini belirterek, "Seller, fırtınalar, yangınlar gibi afetler için herhangi bir önlem alınmıyor. Bilinçsiz sulamanın yol açtığı tuzlanma ve çoraklaşmaya karşı da hiçbir düzenleme yok" diye konuştu.
-Ekosistem Yerine Ticari Kazanç Ön Planda-
Karasu, su kaynaklarının verimli yönetimi, maden şirketlerinin yarattığı kirliliğin önlenmesi ve maden sahalarının rehabilite edilmesine yönelik bir çalışma bulunmadığını dile getirerek, "Bu taslakta iklim adaleti yok. Tek amaç ticari kazançtır" ifadelerini kullandı.
-"Yaşam Ticaret Konusu Olamaz”-
Nilgün Karasu, doğanın pazarlık konusu haline getirilemeyeceğini vurgulayarak, halkın katılımını içermeyen, tamamen şirketlerin çıkarlarına hizmet eden bir yasa tasarısını kabul etmeyeceklerini söyledi. "Bizler, havasını soluyabildiğimiz, suyunu içebildiğimiz, verimli topraklarını ekebildiğimiz sağlıklı ve adil bir dünyanın sorumluluğunu taşıyoruz. Bu yasa meşru değildir!" diyerek tepkisini dile getirdi.