Hatay Mahalli Haber
MENÜ

AÇILIŞ ÖNCESİNDE BİNA KONTROL EDİLMEDİ Mİ?

Yayınlanma Tarihi : 29.02.2016 00:00 Bu haber 1108 defa okundu

Defne Belediyesi tarafından açılan Kadın Kültür ve Sanat Evi yıkıldı yıkılacak.

Paylaş Paylaş Paylaş
AÇILIŞ ÖNCESİNDE BİNA KONTROL EDİLMEDİ Mİ?

AÇILIŞ ÖNCESİNDE BİNA KONTROL EDİLMEDİ Mİ?

Geçtiğimiz yıl içerisinde görkemli bir törenle açılışı yapıldıktan sonra hizmete giren Defne Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Evi şimdilerde yıkılma tehlikesiyle boğuşuyor. Klonlarındaki büyük çatlaklar yüzünden sarsılan merkez bir anda boşaltıldı.

Açılış öncesinde birçok hazırlığın yapıldığı Merkezde bina seçiminin yanlış olup olmadığı merak konusu olurken, yapı tahlillerinin yetersiz kaldığı ortaya çıkmış oldu. Defne’ye birçok hizmet kazandıran Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman’ın özenle üzerinde durduğu çalışmalarda bu ihmalin gözden kaçması ise merak konusu oldu.

YAPI DENETİM KONTROLLERİ YAPILMADI MI?

Boşaltılan binanın açılış öncesinde yapı denetim kontrollerinin yapılıp yapılmadığı bilinmezken, konuyla ilgili olarak Defne Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu:

BAŞKAN YAMAN, MERKEZİ İNCELEDİ

Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve tahliye edilen merkeze giderek incelemelerde bulunan Başkan Yaman:

"Tesellimiz, vatandaşlarımızın canlarına zarar gelmeden evlerini terk etmesidir. Belediyemizin teknik ekipleri gerekli incelemeleri yaptı. 1976 yılında yapılmış binanın bodrum katındaki sütunlarda kırılmalar tespit edildi. Üç katlı binanın yıkım işlemlerinden sonra hak sahipleri, Kentsel Dönüşümle yeni evlerine kavuşmaları en büyük dileğimiz" dedi.

Olayı yaşayan bina sakinleri, sabaha karşı binanın girişinde bulunan kara ocak fırınında camların kırılması ve binada çatlama sesleriyle korkuya kapıldıklarını Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman'a aktarırken, "Seslerden korkup dışarı çıktık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yardımınıza ihtiyacımız var. Evlerimize giremiyoruz" dediler.

İLGİLİ YETKİLİLERLE GÖRÜŞME YAPILIYOR

Başkan Yaman, ilgili ve yetkililerle görüşme yapıldığını, bu konuda kendilerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek, bina sakinlerinin paniğe kapılmadan görevlilerin talimatlarıyla evlerine girmelerini önerdi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol