Hatay Mahalli Haber
MENÜ

ABDULKADİR BUDAK KİTAPLARINI İMZALADI

Yayınlanma Tarihi : 04.04.2016 00:00 Bu haber 941 defa okundu

Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilciliği’nden bir etkinlik daha yapıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
ABDULKADİR BUDAK KİTAPLARINI İMZALADI

Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilciliğince organize edilen ve Anadolu Restaurant teras katında gerçekleştirilen şiir-söyleşi-kitap imza etkinliğinde; 1952 Sivas Hafik doğumlu, “Sincan İstasyonu” aylık edebiyat dergisi imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü şair Abdülkadir Budak, Antakya’daki şiir severlerle buluştu.

Ressam Ali Taş’ın yönettiği söyleşi sanat ve edebiyat dünyasından birçok kişiyi buluşturdu.  Açış konuşmasını yapan Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile; “Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Edebiyatçılar Derneği, herhangi bir siyasal oluşama dayanmayan, yalnızca kendi üyelerinden güç alan, kendi özgün alanında etkinlik gösteren; sivil, demokratik, laik, bağımsız bir örgüttür. Kültür ve medeniyetin buluştuğu Antakya’da şair dostumuz Abdulkadir Budak, dostları Niyazi Karabey ve Yaşar Kara’yı konuk etmekten dolayı heyecanlıyız. Hem edebiyat, hem sanat dünyasından ketimizin aydınlık yüzleri değerli misafirlerimiz, göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz. Her etkinliğimizde bir öncekinden daha kalabalık oluyoruz. Yazın hayatındaki birikimi ile tanıdığımız şair Abdulkadir Budak’a edebiyatımıza kattığı güzellikler için teşekkür ediyorum. 7 Nisan 2016 tarihinde Defne Belediyesi’nin katkılarıyla, ev sahipliğini yaptığı “4.Burhan Günel Anma Günü ve Sempozyumu”na sizleri davet ediyor, Belediye Başkanı Dr.İbrahim Yaman’a sanat ve edebiyatın yanında yer aldığı için teşekkür ediyorum” dedi.

KOKLANMAYAN GÜL ÜŞÜR

Şair Abdulkadir Budak; şiir nereden doğar, nasıl beslenir, gençlerin okumada ve yazmada yol alacağı haritayı kendi yaşadığı kırk altı yıllık edebiyat sürüveninden örneklerle anlattı. Söyleşi esnasında başarılı ressam Ali Taş fırçasız teknikle resim yaptı ve konuk şaire armağan etti. Ressam/Kaligraf Atıf Soğuksu yaptığı çalışmayı da armağan ederek etkinlik Ümit Yuvarlak ve Özgür Temiz’in çalıp söyledikleri türkülerle devam etti. Budak, seslendirdiği şiirlerin oluş sebeplerini, hikâyelerini paylaştı. Misafirlerden yazar Yusuf Gür ve Ömer Bayraktar’ın okudukları birer şiirle sıcak ve samimi duyguların oluşmasına vesile oldular.

Söyleşinin sonunda kitaplarını imzalayan şair Abdulkadir Budak; “Antakya’ya üçüncü gelişim, ancak üç yüzüncü mutluluğum. Bu etkinliğin oluşumunda emeği geçen sevgili Ali Taş’a, Edebiyatçılar Derneği Hatay Temsilcisi Nebih Nafile’ye, edebiyata ve sanata gönül vermiş siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi

Nebih Nafile; Şiir ve türkülerin harmanında sanat, edebiyat sohbeti Anadolu Restaurant işletmecisi tarafınca ücretsiz ikram edilen çay ve kahve eşliğinde gerçekleşti. Değerli dostlarımız Ali Güzelyurt ve Sadettin Köseoğlu’na da teşekkür ediyorum. Bir başka etkinlikte çoğalmak, güzelleşmek dileğim ile.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol