Hatay Mahalli Haber
MENÜ

ABD de barış ortamını anlatacağız

Yayınlanma Tarihi : 16.05.2016 00:00 Bu haber 934 defa okundu

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde düzenlenecek Türk Yürüyüşünde onur konuğu olan Hatay’ı temsilen katılacak olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Medeniyetler Korosu şefi Yılmaz Özfırat Amerika’ya gitmeden önce basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
ABD de barış ortamını anlatacağız

Medeniyetler evinde düzenlenen toplantıya Savaş ve Özfırat’ın yanı sıra Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, RATED başkanı Nihat Mazmanoğlu ile çok sayıda basın mensubu da katıldı.

Basın mensuplarıyla yenen kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Hatay son 5 yıldır Suriye’deki savaştan en çok etkilenen illerin başında geliyor. Biz Amerika’da yapacağımız temaslarda Hatay’ın barış ortamında olduğunu anlatacağız. Medeniyetler korosu da vereceği konserlerle barış ve dostluk ortamını binlerce kişiye ulaştıracak” dedi.

Savaş açıklamalarında şu ifadelere değindi, “Hatay 16-22 Mayıs tarihlerinde New York’ta düzenlenecek Türk Yürüyüşüne onur konuğu olarak Türk-Amerikan Kültür Dernekleri tarafından davet edildi. Biz de Hatay’ı temsilen meclisteki her gruptan bir arkadaş ve Medeniyetler Korosu ile birlikte Amerika’ya gideceğiz. Koromuz orada 3 büyük konser verecek. Bu da Hatay ve bizim için ayrıca onur kaynağıdır. Bizi davet eden TADF-Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Atilla Pak’a teşekkürlerimi sunuyorum. 40 kişilik bir ekiple Amerika’ya gideceğiz. Hatay’ı uluslararası camiada tanıtmak için çok yoğun temaslarda bulunacağız. Daha önce EXPO, MİPİM, EMITT fuarlarına katıldık. Hatay’ın tanıtımı için şimdi de Amerika’ya gidiyoruz. Tüm dünyada Hatay her gün bombaların patladığı bir yer olarak biliniyor. Biz orada Hatay’ın normal bir şehir olduğunu herhangi bir savaş durumunun olmadığını anlatmak için görüşmeler yapacağız. Umuyorum Hatay için en hayırlı neticelerle döneceğiz.”

Toplantı Başkan Savaş’ın konuşmasının ardından çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol