Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Aba Güreş Festivali 10 Eylül'de Başlıyor

Yayınlanma Tarihi : 06.09.2023 15:15 Bu haber 118 defa okundu

Güreş, Türk kültürünün uzun yıllardan beri yaşayan canlı örneklerinden olup, Türk milletinin Ata sporları simgesine dönüştü. Öyle ki güreş, yiğitliğin mertliğin, arkadaşlığın ve sevginin bir ifadesi olmuştur.

Paylaş Paylaş Paylaş
Aba Güreş Festivali 10 Eylül'de Başlıyor

Aba Güreşi, Türk milletinin kültür ve tarih zenginliğini günümüze kadar taşıyan, geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi üstlenen değerlerimizdendir.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın titizlikle üzerinde durarak ve destek vererek düzenlenmeye başlanan Aba Güreşi Festivallerinin 12.si bu yıl 10 Eylül'de başlıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 12. Dünya Aba Güreşi Oyunları, Antakya EXPO Alanında bulunan Anfi Tiyatroda saat 18:00'de başlayacak.

Başkan Savaş, güreş müsabakalarına tüm güreşseverleri davet ederek; "Yaklaşık 13 yıl önce Dünya Aba Güreşi Federasyonu'nu kurduk. Biz Hatay Güreşine sahip çıkıyoruz. Şu anda bu güreşlerin merkezi Hatay. Dünya döndükçe Ata sporumuzu yüceltmeye devam edeceğiz. Her zamanki gibi çok zevkli ve çekişmeli geçmesini beklediğimiz müsabakalarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz. Gelin ve bu şölene siz de ortak olun" dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol