Hatay Mahalli Haber
MENÜ

928 ÜYE AÇIĞA ALINDI

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2016 00:00 Bu haber 644 defa okundu

Eğitim-Sen'e bağlı öğretmenler, açığa alınan yüzlerce eğitimci ile birlikte eylemlerini sürdürüyor. Önceki gün ellerinde pankartlarla oturma elemi gerçekleştiren eğitim emekçileri, açığa alınanların derhal göreve iade edilmesinin gerekliliğini bildirdi, işlerini, emeklerini, öğrencilerini geri istediklerini vurguladı ve “Ulusal ve uluslararası bütün hukuk kuralları çiğnenerek muhalif gördükleri insanları işinden, aşından etmektedirler” mesajını iletti.

Paylaş Paylaş Paylaş
928 ÜYE AÇIĞA ALINDI

 

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan protesto eyleminde basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Dursun Soydan, bu ülkenin devrimci, demokrat, aydın öğretmenleri olduklarını, onuruyla yaşayan, faşizm karşısında diz çökmeyen öğretmenler olduklarını söyledi ve “Bizler bilimsel, laik, parasız, demokratik eğitimi savunan öğretmenleriz. Bizler çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak isteyen öğretmenleriz. Dinsel, gerici, bilimsellikten uzak antidemokratik eğitim sistemini kabul etmeyen öğretmenleriz. İşimizi, emeğimizi, öğrencilerimizi geri istiyoruz. Emeğimiz onurumuzdur. Onurumuza sahip çıkacağız” dedi.

“ÖĞRETMENLER 29 ARALIK GREVİNE KATILDIĞI İÇİN AÇIĞA ALINDI”

Bu çerçevede ilimizde toplam 928 öğretmenin hiçbir yargı süreci işletilmeden, keyfi olarak ve yalnızca sendikalarının aldığı karara uyarak 29 Aralık grevine katıldığı için açığa alındığını savunan Soydan, “29 Aralıkta bizler, çocuklarımız ölmesin, öğretmensiz kalmasın, sağlık ve eğitim hizmetleri aksamasın diye Grev'e gitmiştik. Bizler aynı şeyleri bugün de savunuyoruz yarın da savunmaya devam edeceğiz. Yıllardır sendikal eylemlerimizden rahatsız olan ve siyasi komplolarla, örgütlü gücümüzü dağıtmak isteyen darbe fırsatçısı mülki amirler ve yandaş sendika işbirliği ile hazırlanan listeler, MEB tarafından onaylanarak yeniden illere gönderilmiştir. Hükümet ve siyasal uzantılarının kamuoyu desteğini almak için yalan beyan ve iftiralarla açığa alınan eğitim emekçilerini hedef göstermesi suçtur. Bu suçu işleyenler bizlere iftira atarak hedef gösterenler, masa başında yalan haber üretenlerle ilgili hukuki süreci en kısa sürede başlatacağımız bilinmelidir. Geçmişte benzer haberleri yapanların da defalarca tazminata mahkûm edildiği unutulmamalıdır.  Siyasal kimliklere göre yapılan fişlemeler, sendikal aidiyetler, ihbarlar, sendikal husumet üzerinden eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesinin hedef alındığı ortadadır. Attıkları her adımda, aldıkları her kararda siyasi tasarruflar üzerinden hareket edenler, hukuk önünde er ya da geç hesap vereceklerini bilmelidir” diye konuştu.

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Soydan, konuşmasının sonunda, tarihsel birikimlerinden mücadele etmeyi, direnmeyi öğrendiklerini söyledi, bugün kendilerine uygulanan baskı, soruşturma, görevden uzaklaştırmalara karşı direnişlerini büyüterek, son arkadaşları görevine iade edilene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol