6 Şubat depremlerinde en büyük yıkımın yaşandığı illerden olan Hatay'da, sanayide çarklar dönmeye başladı. Üretim Kapasitesi yüzde 75'e kadar yükseldi. Bölgede en büyük sorun göçten dolayı çalıştıracak eleman sayısının yetersiz olması.
"Depremler sonrası en büyük avantajımız Organize Sanayi Bölgesi'nde hiçbir fabrikamızın yıkıma uğramaması"dır.
Hasiad başkanı Ahmet Horoz Vergi borçlarımız ertelendi ancak toplu halde ödeme istenmektedir, bu ödemelerin taksitlendirilmesi talebinde bulunuyoruz. " demiştir. Devletimiz bir yıl boyunca erteledi Allah razı olsun, biz bu borçların taksitlendirilmesini istiyoruz" diyen Hasiad Başkanı Horoz ‘’deprem nedeniyle iş gücü kaybının yaşanması üretimin düşmesine sebep olmuştur. İhracat odaklı firmalarımızın çalışmalarını hızlandırabilmek için çalıştırılabilecek eleman sayısının arttırılması gerekmektedir.’’ diyerek üretim kapasitemizi yüzde 100 e çıkarabilmek için personel sayılarını arttırmamız gerekir demiştir. Horoz ‘’Kaybolan iş gücünü yeniden sağlamak için tersine göçü cazip hale getirmek gerekir. Buda barınma sorununu çözmenin yanı sıra işverene asgari ücret desteği verilmelidir. Destek verilirse çalışana yüksek maaşlar verilir ve vatandaşlar bölgeye yeniden getirilir’’ Diye konuşmuştur.
HASİAD Başkanı Ahmet Horoz Hatay OSB nde işletmeler iş gücü kaybına rağmen faaliyetlerini sürdürmeğe devam etmişlerdir. İhracat odaklı faaliyetlerimizi sürdürebilmek için üretim kapasitemizi arttırmak gerekmektedir. Her şey çalışarak olacağı için hiç geri adım atmadan çalışmalarımız devam edecektir.
Ahmet Horoz Devlete, devlet büyüklerine güvenimiz sonsuzdur. Üretimlerimizi arttırmak için gereken taleplerimizin devlet büyüklerimiz tarafından uygun bulunacağını ve kısa sürede çözüme kavuşturulacağı inancını yineliyorum demiştir.