Hatay Mahalli Haber
MENÜ

3.imgelerin çığlığı Ankara'da Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi : 11.06.2024 09:42 Bu haber 58 defa okundu

Her yıl şair, yazar ve müzisyenlerin bir araya geldiği “İmgelerin Çığlığı” şiir ve müzik etkinliğinin bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi. Antakyalı şair-müzisyen Nebih Nafile'nin de davetli olduğu etkinliğe birçok şair, yazar ve müzisyen katılım sağladı. Yürütücülüğünü şair-yazar-gazeteci Hikmet Dönmez'in yaptığı etkinlik Ankara Konur 2 Sokak Bahar Kafe'de gerçekleşti. Açış konuşmasından hemen sonra şair ve eleştirmen A. Galip'in şiir üzerine söyleşisi ardından katılan şairler; Ömer Öneren, Şevval Ökten, Nebih Nafile, Serpil Erdoğan, Zaim Güzel, Ferda Balkaya Çetin, Haydar Ulusoy, Sultan Su Esen, Bağdat Ulusoy ve Birhan Akarsu şiirlerini seslendirirken Aysel Çiçek, Ozan Çağdaş ve Haydar Ulusoy bağlamalarıyla birbirinden güzel eserlerini çalıp okudular.

Paylaş Paylaş Paylaş
3.imgelerin çığlığı Ankara'da Gerçekleştirildi

AYDINLIĞIMIZ KÖYLERDEN GELİYOR3.imgelerin çığlığı Ankara'da Gerçekleştirildi

Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafile; Kıymetli dostlar hepimizin bir arada olduğu bu güzel etkinlikte Anadolu mozaiğini bir kez daha yansıtmanın mutluluğu içerisindeyim. Ömrünü köyde geçmiş Âşık Veysel Şatıroğlu başta olmak üzere 300-400 yıl önce yaşamış olan ulu ozanlarımızın yazdıkları deyişler, türkülerle ve yapmış oldukları muhabbetler kentlerimizin aydınlığını oluşturmuşlar. Yaşadıkları o dönemden günümüze bize rehber olmuşlardır. “Deprem” başlığı ile dikkatlerinizi 6 Şubat günü yaşadığımız o kara güne çekmek istiyorum. Aradan geçen süre içinde hâlâ evsiziz, benim gibi birçok Hataylı ve depremi başka şehirlerde birinci derece hisseden dostlarımız doğdukları, yaşadıkları yerlerinden uzakta zor şartlarda yaşamını idame ettirmektedirler. İmgelerin Çığlığı ile hepimizin çığlığı sevgide, emekte, paylaşmakta, barışta ve insana dair bütün güzel duygularda buluşsun.

Programı hazırlayıp okur, şair, ve yazarları bir araya getiren Hikmet Dönmez, kapanış konuşmasında; sanatın birleştirici gücüne ve sanatçının duyarlılığına vurgu yaptı, katılım sağlayan ve katkı sunan yazar, şair ve katılımcılara teşekkür ettikten sonra katılan yazar ve şairlerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol