Hatay Mahalli Haber
MENÜ

3 yazar 3 kitap

Yayınlanma Tarihi : 28.01.2017 00:00 Bu haber 1769 defa okundu

Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilciliği ve Defne Dursunlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ortaklaşa düzenledikleri etkinlikte geniş bir kitle bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
3 yazar 3 kitap

Yazar Selma Sayar, Nermin Ünsel Ekin ve Kemal Düz’ün katıldığı söyleşiyi yöneten Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile; DASYAD Derneği işbirliği ile sayısız etkinliklere imza attık. Siz değerli sanat ve edebiyat sever dostlarımızla bir arada olmak gerçekten tarif edilmesi zor bir mutluluk. “Yaşayan Değerler Ziyareti” projemiz devam ediyor ve yakında yepyeni bir proje ile şiiri, öyküyü, türküyü daha çok sevdirmeye çalışacağız. Bu anlamda bana sonsuz desteklerini esirgemeyen dostlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum. Selma Sayar arkadaşımla Niğde’de birlikte çalıştık. Çok akıcı bir dili var, birazdan kendisiyle buluşacaksınız. Davetimizi kabul eden Selma arkadaşıma, Nermin Hanıma ve Kemal Düz dostumuza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

DASYAD binasında gerçekleşen etkinliğe; Dernekler Platformu Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, Dursunlu Mahallesi Muhtarı Ali Tarsuslu, Aknehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeki Yunus, Çekmece Yeşilkent Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kerim Gençoğlu, Diyabetle Yaşam Derneği Antakya Şubesi Başkanı Süleyman Nayman, Araştırmacı yazar Adil Çetin, Aşkın ve Yaşamın şairi Mahmut Çetin Zorba, eğitimci yazar Orhan Yeniocak, Ressam-Kaligraf Sanatçısı Atıf Soğuksu ve çok sayıda edebiyat sever katıldı.

Defne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Edip Nurlu; “Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediğimiz imza ve söyleşi etkinliğimize hoş geldiniz. Yazarlarımız Selma Sayar, Nermin Ünsel Ekin ve Kemal Düz’e verdikleri katkıdan dolayı DASYAD adına teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinliklerin derneğimiz binasında yapılması bizleri sevindirmektedir. Başta Nebih Nafile arkadaşım olmak üzere burada bulunan edebiyat ve sanat severlere teşekkür ederim. Adnan Yücel’in bir dizesiyle oturumu yönetmek üzere sözü şair Nebih Nafile’ye bırakıyorum. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” dedi.

Eğitimci-yazar Selma Sayar, Nazım Hikmet’in doğumunun 115.yıl dönümü dolayısıyla “Nazım’ın Az Bilinen Yönleri” ile ilgili bir sunum yaptı. Sunumda, Nazım Hikmet’in Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra hakkında en çok yazı yazılan yazar olduğundan Garip Akımı’nın üç önemli şairinin onun için üç günlük açlık grevine gitmesine, Nazım’ın özgür kalması için imzalanan dilekçede Yahya Kemal Beyatlı’nın neden imzalamadığını kadar pek çok ayrıntıya yer verildi. Ayrıca, yazarın “Sırça Sarayın Serçeleri” adlı kitabının yazılma süreci hakkında bilgi verildi.

1939 yılında Antakya Lisesi’ne gönüllü olarak ilk gelen öğretmenlerden Ziya Ünsel’in kızı Nermin Ünsel Ekin ve yayıncı ve kitapçı olan yazar Kemal Düz ile Hatay üzerine yazdıkları kitapları ve buraların özel yönlerini paylaştılar.

Müzik eğitimcisi Selahattin Şah’ın çalıp seslendirdiği türkülerin ardından ressam ve kaligraf sanatçısı Atıf Soğuksu hazırladığı kaligrafi örneğini yazar Selma’Sayar’a sundu. Etkinlik sonrası toplu fotoğraf çekimiyle konuk yazarlara plaketleri verildi ve kitap imzaya geçildi.

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol