Hatay Mahalli Haber
MENÜ

18 Mart tarihi destanın milat tarihidir

Yayınlanma Tarihi : 17.03.2016 00:00 Bu haber 931 defa okundu

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, Çanakkale zaferinin yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
18 Mart tarihi destanın milat tarihidir

Bakır, açıklamasında, şunları söyledi;

“Hürriyet ve istiklali yaşam tarzı olarak bilip bu değerler uğruna canlarını seve seve feda eden Türk milleti, bu yönüyle dünyadaki müstesna yerini her zaman korumuş ve esaret altında olanlara da ışık tutmuştur. Çanakkale de, Sakarya da, Dumlupınar da ve düşmanlar tarafından işgale uğramış diğer vatan topraklarında ölüm kalım savaşı veren kahraman Türk milleti, başta büyük deha, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal ATARÜK ‘ün önderliğinde kenetlenen yüce Türk milleti, tükenmiş bir imparatorluğun savrulan küllerinde hürriyetle donatılmış bir vatan yaratırken, aynı zamanda insan olmanın hür ve bağımsız yaşamanın destanını bir kere daha yazmayı başarmıştır. 18 Mart tarihi işte bu destanın milat tarihidir. Şehitlerimizin yaşayan şahitleri olan biz gaziler, her zaman olduğu gibi, bugün de aynı şevk ve heyecanı yaşamaktayız.

Ulu Önder Atatürk ‘ün “ne mutlu türk’üm diyene” özdeyişinden hareketle  “savaşa düğün hediyesiyle gidenlerin, geri dönmeyi düşünmeyenlerin, namusu, şerefi ve haysiyeti için al bayrağı kefen bilenlerin, vatanı, ülkesi ve milleti uğruna gözünü kırpmadan giden, bayrak gönderden inmesin diye kendini siper eden tüm şehitlerimiz ve bugün içimize sinerek aldığımız her nefesi borçlu olduğu gazi mustafa kemal atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyoruz . Aziz ruhları şad olsun.” 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol