Hatay Mahalli Haber
MENÜ

15 Dakika Park Izni çözüm Değil, çözümü Alternatif Yol

Yayınlanma Tarihi : 04.08.2023 00:20 Bu haber 158 defa okundu

Hatay Valiliği, Belen ilçesi merkezinde üzücü olaylara neden olan trafik kazalarına karşı ilçe merkezide araçların en fazla 15 dakika park edebileceklerini duyurdu.

Paylaş Paylaş Paylaş
15 Dakika Park Izni çözüm Değil, çözümü Alternatif Yol

Vatandaşlar bu kararın yeterli olmadığını savunarak, "Belen'de meydana gelen kazaların önüne geçebilmek ve uzun kuyrukları önlemek için alternatif yolların yapılması gerekiyor. 'En fazla 15 dakika' kararı Belen'de trafik kazalarına önlem olamayacağı gibi araç kuyruklarına da çözüm olmayacaktır. Daha akılcı ve yeni projeler üreterek, belen trafiğine çözüm bulunmalıdır" görüşünü savundular.

Hatay Valiliği kararı, Belen kaymakamı ve ilçe belediye başkanı kanalıyla esnaf tek tek gezilerek sözlü olarak tebliğ edildi. 

Belen belediye başkanı İbrahim Gül, ilçe esnafına kararı tebliğle ilgili şunları söyledi:

“Yaşadığımız trafik yoğunluğu nedeniyle ilçemizde yaşanılan kazalara istinaden, Hatay Valiliğimizce alınan 15 dakikanın üzerinde park eden araçlara park cezası ve ardından çekici ile kaldırılacağı bilgisini, Belen Kaymakamımız Mahmut Sami Yılmaz’la birlikte, esnaflarımıza ilettik.

Alınan kararı anlayışla karşılayan esnaflarımıza çok teşekkür ediyor, alışveriş yapma amacıyla park eden kıymetli vatandaşlarımızdan da 15 dakika kuralına uymalarını, önemle rica ediyorum.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol